top of page
Search
  • Writer's pictureDr. Elena Kareneva

реформа - 18 февруари 2021 г.

Скъпи приятели, клиенти и семейство: 


Американският президент Джо Байдън обяви имиграционната реформа, която очакваме да бъде обявена в четвъртък, 18 февруари 2021 г.


„След седмици на обсъждане, в четвъртък демократите в Конгреса и Белия дом трябва да внесат законопроект за имиграционната реформа, който ще реформира американските имиграционни закони и ще позволи на милиони имигранти, живеещи в страната без разрешение, да получат легален статут, заявиха двама CBS News хора, запознати с въпроса. "


Според обобщение от 66 страници на законодателството, получено от CBS News, предложението ще създаде двустепенна програма за легализация, която автоматично ще направи допустими земеделски работници, притежатели на временно защитен статут (TPS) и имигранти без документи, които са дошли в САЩ много млади (DACA). "


„След три години тези хора можеха да станат граждани на САЩ“.


„Всички други правоимащи неоторизирани имигранти биха могли да кандидатстват за помощ за временно депортиране и разрешения за работа, докато са поставени на осемгодишен път към американско гражданство“.


„Всички кандидати ще трябва да се подложат на национална сигурност и проверки на миналото, както и да подадат данъци и да платят такси за кандидатстване.


"Според текст, споделен с CBS от персонала на Конгреса, планът няма да е от полза за новодошлите, тъй като всички потенциални кандидати ще трябва да докажат, че са били в САЩ преди 1 януари 2021 г."


„На секретаря на Министерството на вътрешната сигурност (DHS) беше разрешено да откаже хуманитарни изисквания за това изискване за имигранти, депортирани по време на администрацията на Тръмп, стига да докажат, че са живели в САЩ поне три години преди тяхното депортиране. . "


„В допълнение към разпоредбите за легализация, законопроектът ще премахне 3-годишните и 10-годишните санкции от ерата на Клинтън, които забраняват на имигрантите без документи да напускат САЩ и след това да влизат отново в страната за 3 или 10 години. Както и ограничаване на властта на президента да издава категорични забрани за имигрантски групи. Той също така би заменил всички препратки към „чужденец“ в имиграционното законодателство с термина „негражданин“.


Очакваме утре пълни с вяра и радост! Днес е Пепеляна сряда. Молим Бог да ни прости и да ни изпрати решение за нашите скърби от живота без документи в тази велика държава на Съединените щати!


Винаги под закрилата на нашата Дева от Гуадалупе!


Д-р Елена Каренева

0 views0 comments
bottom of page